Κορωνοϊός: 3.000 αστυνομικοί για τη φύλαξη του εμβολίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tην επιχείρηση «Ελευθερία», που αφορά τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κορωνοϊού θα πλαισιώσει ένα γιγαντιαίο σχέδιο μεταφοράς, περιφρούρησης και ασφάλειας που εκπονείται και θα υλοποιηθεί από όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες του Κράτους. Αστυνομία, Πυροσβεστική και Στρατός θα συνεργαστούν, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά.

Μάλιστα, το στρατηγείο της επιχείρησης θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου ήδη έχει μάλιστα στηθεί.

Στις 28 ή στις 29 Δεκεμβρίου είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες για την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης, θα έρθουν 300.000 δόσεις και όχι 500.000, ενώ από σήμερα, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν. 

«Την Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ξεκινά από τις 7 υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή όλων των υγειονομικών. Μιλάμε για όλο το προσωπικό. Γιατρούς, νοσοκόμους, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωσή του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα το απόγευμα της Τετάρτης. Κατά την ομιλία του, παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τα εμβόλια θα δοθούν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την ίδια ημερομηνία, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.