Κορωνοϊός: 13.000 δωρεάν τεστ πραγματοποιήθηκαν μέσω του testing.gov.gr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα testing.gov.gr συγκέντρωσε 25.786 αιτήσεις πολιτών για εξέταση αντιγόνων (rapid test), ενώ διενεργήθηκαν μέχρι χθες 13.000 τεστ. Μεγαλύτερη ανταπόκριση ζητούν από τους πολίτες οι υγειονομικές αρχές, καθώς η δυνατότητα του προγράμματος προβλέπει 12.000 τεστ ανά ημέρα.

Η Φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 ( testing.gov.gr) τέθηκε σε λειτουργία πριν από μία εβδομάδα με στόχο την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας», μέσω της παρακολούθησης ασυμπτωματικών εθελοντών με τυχαία επιλογή, και την πραγματοποίηση τεστ σε 12.000 πολίτες καθημερινά.

Rapid τεστ αντιγόνων: Τα στοιχεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στο σύνολο της Επικράτειας υποβλήθηκαν 25.786 αιτήσεις. Με βάση αυτές πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 13.000 τεστ μέχρι χθες.

Ενδιαφέρον έχει ότι καταγράφονται σημαντικές διαφορές στην ανταπόκριση των πολιτών ανά την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, στην Αττική συμπληρώθηκαν 12.942 φόρμες αίτησης και στη Θεσσαλονίκη 3.361.

Αντίθετα, σε νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά και στα Γρεβενά), ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.