Ιταλία-κορωνοϊός: Ο Κόντε ανακοινώνει πιο αυστηρό lockdown για τα Χριστούγεννα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έπειτα από σειρά αναβολών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει την Παρασκευή την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των εορτών.

Ο Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για την περίοδο των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: «Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων».

Σκληρό lockdown τις ημέρες των εορτών στην Ιταλία
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», σε κάθε αυτοκίνητο δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δύο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι 14 ετών. Θεωρείται βέβαιο ότι την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά, όπως και την ημέρα των Θεοφανίων, τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων) θα μείνουν κλειστά και για να βγει κανείς από το σπίτι θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λάτιου, με πρωτεύουσα τη Ρώμη, τόνισε ήδη ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ο ίδιος θα υπογράψει απόφαση η οποία θα θέτει αυστηρούς περιορισμούς στη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, για να προληφθεί ένα τρίτο, δραματικό κύμα κορωνοϊού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.