Για τους νέους δημοσιογράφους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γνωστή τοις πάσι δημοσιογράφος – συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», καθώς της… έκοψαν το περιβόητο πλέον άρθρο της υπό τον τίτλο «Το σπίτι του Τσίπρα …Και το σπίτι του κρεμασμένου», έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο fb, μέσω της οποίας περιγράφει επακριβώς την… τύχη των νέων δημοσιογράφων:

Θυμάμαι την εποχή των παχέων αγελάδων στο Mega, ο Γιώργος κι εγω κάναμε τέσσερα σίριαλ που έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μια δεκαετία που τα κανάλια μάς χρυσώναν, μιλάμε για υψηλά συμβόλαια. Τότε με την βοήθεια του άντρα μου και ένα δάνειο, αγόρασα δυο μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο. Για μια δύσκολη ώρα σαν αποκούμπι για το παιδί μου, τον άντρα μου κι εμένα. Είμαι ευγνώμων σε εκείνη την δεκαετία που εξασφάλισε οικονομικά την οικογένεια μου.
Αυτά σκέφτομαι τώρα με αφορμή την παραίτηση μου. Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοι. Αυτή η ταλαντούχα γενιά, αυτα τα λαμπρά μυαλά πώς θα επιβιώσουν; Όταν τολμούν να συμπεριφερθούν έτσι σε μας, οι δημοσιογράφοι των πεντακοσίων ευρώ τι θα απογίνουν; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κωπηλατουν σε αυτή τη γαλέρα που κατ’ ευφημισμόν και μόνο ονομάζεται ‘ενημερωση’.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.