Γερμανία: Επί ποδός σχεδόν 3.000 αστυνομικοί στο Βερολίνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αστυνομία του Βερολίνου βρίσκεται επί ποδός για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να ελέγξει την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη 2.900 αστυνομικών, οι 600 εκ των οποίων έφτασαν στο Βερολίνο από άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια προς ενίσχυση των εδώ δυνάμεων», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η επιχείρηση αποσκοπεί κυρίως στην αποτροπή συγκεντρώσεων απόψε. Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν τις ζώνες απαγόρευσης εκτόξευσης πυροτεχνημάτων και θα ενεργούν αποτρεπτικά στη διοργάνωση παράνομων πρωτοχρονιάτικων πάρτι. Σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα, θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ.

«Θέλουμε να αποτρέψουμε συναθροίσεις»

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου, Μπάρμπαρα Σλόβικ, δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο rbb ότι «η Αστυνομία είναι καλά προετοιμασμένη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τις συναθροίσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε αυτήν την οξεία κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη λήψη μέτρων κατά ενδεχόμενων και μη επιτρεπόμενων συγκεντρώσεων».
«Βασιζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών»
Οι αστυνομικοί θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό τετράγωνο και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται παραδοσιακά για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους.

«Δεν έχει νόημα να κατευθυνθεί κάποιος απόψε προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, διότι είναι σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένη. Βασιζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Βερολινέζων, οι οποίοι είναι λογικοί και θα γιορτάσουν με (τα) πέντε (επιτρεπόμενα) άτομα στο σπίτι τους», τόνισε η αρχηγός της Αστυνομίας του Βερολίνου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.