Γερμανία: «Αγοράστε μόνο τα απαραίτητα και όχι χριστουγεννιάτικα δώρα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε σκληρό lockdown μπαίνει από την Τετάρτη η Γερμανία και ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ ζήτησε από πολίτες να κάνουν μόνο τις απαραίτητες αγορές.

Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ κάλεσε τους πολίτες να μην αγοράσουν κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του κινδύνου μόλυνσης, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής, εν όψει του αρχομένου την Τετάρτη σκληρού lockdown.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι οι πολίτες θα προμηθευτούν μόνο τα απολύτως αναγκαία σε είδη διατροφής. Πρόκειται για έκκληση να παραιτηθούμε από όλες τις προμήθειες οι οποίες δεν είναι απαραίτητες. Διότι πρόκειται για την υγεία πάρα πολλών: Όσο πιο γρήγορα ελέγξουμε αυτές τις λοιμώξεις, τόσο καλύτερο είναι για όλους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας «Bild».

Ο Άλτμάιερ κάλεσε επίσης τους πολίτες «να αναβάλουν την “περιπέτεια των αγορών” για μετά τα Χριστούγεννα, όταν κάποια στιγμή ξανανοίξουν τα καταστήματα. Ωστόσο, το πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει υπεύθυνα. Το κριτήριο είναι η εξέλιξη του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων».

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε επίσης και μια συμβουλή για τα φετινά δώρα των εορτών: «Καλύτερα να περιορισθούμε λίγο περισσότερο φέτος. Στη συνέχεια, θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα τα φέρει ξανά τα δώρα όταν αυτό είναι δυνατό».

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.