Γεωργιάδης: «Τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινίσεις για τη click away λειτουργία των καταστημάτων και για συγκεκριμένους τομείς του λιανεμπορίου και της αγοράς μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θέλω να υποκριθώ ότι με το click away θα ισορροπήσει τον τζίρο του ένας επιχειρηματίας που είχε προσδοκία από τις γιορτές. Γνωρίζω ότι η παράδοση εξ’ αποστάσεως δεν θα λύσει τον εορταστικό τζίρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το αν ένα μαγαζί βγαίνει από την αναστολή, απάντησε «όχι».

Ταυτόχρονα επισήμανε πως όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν στο clickaway ενός καταστήματος, θα βγαίνουν από την αναστολή, ενώ επισήμανε πως οι πληρωμές από τους πελάτες θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Απαντώντας σε επικριτές του ότι βοηθά τους μεγάλους και θέλει να καταστρέψει τους μικρούς, ο Υπουργός ανέφερε ότι: «Ο λόγος που επιτράπηκαν οι τηλεφωνικές παραγγελίες και η χρήση του P.O.S έξω από τα κατάστημα είναι για να βοηθήσουμε τη μικρή επιχείρηση που δεν έχει οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα».

Όσο για κομμωτήρια και κουρεία ξεκαθάρισε πως «τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια, δεν ανοίγουν αυτά τα καταστήματα».

Εν συνεχεία ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρενέβη τηλεφωνικά, μετά από αίτημα του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και οι δυο τους συνομίλησαν σε έντονο ύφος.

«Αν ο πρόεδρος δεν έχει την συναίσθηση του τι συμβαίνει στις ΜΕΘ της πόλης του, λυπάμαι για σας», τόνισε ο Υπουργός.

«Να πάρετε ένα τηλέφωνο και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να δούμε τι λέει. Θέλουν να κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους», απάντησε ο κ. Ζορπίδης.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας πολιτισμένα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Εμείς εδώ ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν έρχεται εδώ, δεν μπορεί να μην ξέρει δύο χρόνια τι θα πει περιφερειακό επαγγελματικό συμβούλιο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι: «Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.