Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δάνεια έως 50.000 ευρώ θα δοθούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπως γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα δοθούν αυτά τα χρήματα στις επιχειρήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Θα τα βγάλουμε στον αέρα, θα είναι περίπου οι μισές εξασφαλίσεις από όσες σήμερα ζητάει το Εγγυοδοτικό. Εάν σήμερα ζητά το Εγγυοδοτικό περίπου 40% του δανείου εκεί θα πηγαίνει στο 30% στο 20%».

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι εάν πάρει ένα δάνειο 30.000 ευρώ μια επιχείρηση, θα θέλει μια εξασφάλιση κάτω από τις 10.000 ευρώ για να πάρει το δάνειο αυτό, κάτω από τις 8.000 ευρώ ενδεχομένως.

«Εμείς πιέζουμε τις τράπεζες να τηρήσουμε πάντα την αναλογία και ανά νομό. Δηλαδή εάν δούμε ένα νομό να πέφτει από τον μέσο όρο παρεμβαίνουμε και λέμε γιατί σε αυτόν τον νομό δεν δώσατε δάνεια. Εμείς δεν αφήνουμε κανέναν Έλληνα πίσω. Όλοι οι Έλληνες είναι συμπολίτες μας που έχουμε κληθεί να τους προστατέψουμε. Άρα δεν θα αφήσουμε κανένα πίσω όσο μακριά και εάν μένει από την Αθήνα, κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.