Έβαλε… γκολ ο Νίκος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν είσαι δικηγόρος και πρ. βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις από κάποιους πολιτικούς που βγάζουν βαρύγδουπους λόγους, μολονότι είναι… αδιάβαστοι… Ιδού τι έγραψε στο fb:

Άκουσα τη Θεανώ Φωτίου, στη Βουλή, να; κατακεραυνώνει το ν/σ για την επαγγελματική εκπαίδευση, εκτός των άλλων και με το εξής επιχείρημα: “Τα δεκαπεντάχρονα παιδιά δεν επιτρέπεται να έχουν εργοδότη. Θέλετε να τα καταδικάσετε στην αμάθεια και, ως εκ τούτου, στην αδυναμία να προσαρμόζονται στις αλλαγές που συντελούνται…”. Φαντάζομαι ότι κάποιος νομικός από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θα της επισήμανε ότι κάθε ανήλικος, από 15 ετών και άνω, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμβάσεις εργασίας. Δηλαδή να έχει εργοδότη. Και αν δεν της το επισήμαναν θα της πω ότι, σύμφωνα με παμπάλαιο Άρθρο 136 του Α.Κ. “Ο ανήλικος που συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος μπορεί, με τη γενική συναίνεση των προσώπων που ασκούν την επιμέλειά του, να συνάψει σύμβαση εργασίας ως εργαζόμενος. Αν δεν δίνεται η συναίνεση, αποφασίζει το δικαστήριο ύστερα από αίτηση του ανηλίκου”. Επί πλέον όλοι οι περιοδικοί πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση, περιλαμβάνουν στοιχεία για την ηλικιακή ομάδα από 15 έως 24 ετών. Εαν η βουλευτής θεωρεί απαράδεκτη της απασχόληση των πιο πάνω ανηλίκων θα μπορούσε, όταν διετέλεσε αρμόδια υπουργός, να είχε καταργήσει το σχετικό άρθρο του ΑΚ,
Και επί πλέον: Μακάρι όλοι οι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών να μπορούσαν, παράλληλα με τη φοίτησή τους, να απασχολούνται στο αντικείμενο των σπουδών τους.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.