Δυτική Ελλάδα- Εξοικονομώ: Σε 15 λεπτά «καλύφθηκαν» τα 57 εκ. ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησαν σήμερα 18 Δεκεμβρίου, στη Δυτική Ελλάδα, οι αιτήσεις για το  πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα έχει προϋπολογισμό 850 εκ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των  διαθέσιμων πόρων. Ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την Δυτική Ελλάδα είναι 57 εκ. ευρώ.

Η Δυτική Ελλάδα έσπασε πραγματικά κάθε ρεκόρ με τους μηχανικούς να αντιδρούν έντονα αφού μέσα σε … 15 μόλις λεπτά «καλύφθηκαν» οι αιτήσεις σύμφωνα με την χρηματοδότηση που υπήρχε εξασφαλισμένη για την Δ. Ελλάδα. Το σχόλιο από μηχανικούς :  » Ε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα , κάτι συμβαίνει , είναι αδιανόητο… »

Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα είχε προκαλέσει ην έντονη αντίδραση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή, για την  “πρεμιέρα” του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων, καθώς σε 23 λεπτά εξαντλήθηκε δεσμεύτηκε το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Ήπειρο και σε μία ώρα και 25 λεπτά το ποσό για τα νησιά του Ιονίου.

Σήμερα ο κ. Αϊβαλής επανέρχεται τονίζοντας:

«κ. Υπουργέ, σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι 57.000.000€ στην Δυτική Ελλάδα!!!! Άντε να δούμε τί θα πείτε σήμερα! Ότι πήγαν όλα καλά;;; Αυτό που ζούμε απλά δεν υπάρχει! Δεν καταλαβαίνετε ότι μας προσβάλετε ως μηχανικούς;;; Και αφού φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε από λόγια μήπως θα πρέπει κεντρικό ΤΕΕ να λάβει μέτρα;;; Καλά εκεί δεν ακούει κανείς;;;;»

Σημειώνεται οτι ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την Δυτική Ελλάδα είναι 57 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον οδηγό που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στόχος είναι να δοθεί επαρκής χρόνος όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους και να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος έχουν ως εξής:

Στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» υπάρχουν πλέον τριών ειδών αιτήσεις. Μια για μεμονωμένα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και δύο για πολυκατοικίες.

1. Αίτηση Μεμονωμένου Διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας,

2. Αίτηση Πολυκατοικίας Τύπου Α:
Αφορά αίτηση πολυκατοικίας που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπό της και συνδέεται με επιμέρους αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων που περιλαμβάνουν κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.