Χρυσοχοΐδης: Οριακή η λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, που παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ανησυχία του για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη της Ξάνθης, σημειώνοντας πως «η περιοχή «δοκιμάστηκε και βασανίστηκε» και στην πρώτη περίοδο, κυρίως στην κοινότητα του Εχίνου. Ο υπουργός επισήμανε ότι σήμερα αυτή η περιοχή δεν έχει κανένα κρούσμα, «γεγονός που φανερώνει τη δυνατότητα που έχουμε όλοι να βάλουμε φραγμό και φρένο στη μετάδοση του ιού μέσα από τις προσωπικές μας δράσεις και την άσκηση της ατομικής μας ευθύνης».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι στόχος είναι η οριακή κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης να γίνει ανεκτή και ελεγχόμενη τις επόμενες μέρες και προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα ληφθούν ακόμα περισσότερα μέτρα, θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα γίνονται τεστ σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ελπίδα το εμβόλιο να βάλει σταδιακά τη ζωή όλων σε μια κανονικότητα τους επόμενους μήνες, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Χαρακτήρισε δε επίτευγμα τα όσα πέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική και ωφέλιμη τη σύσκεψη που προηγήθηκε με όλους τους τοπικούς φορείς, σημειώνοντας ότι μέσα από τη συνεργασία και την καλή επικοινωνία θα ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.