Bίντεο: Ενα τραγούδι για την πανδημία από τους εφήβους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους;

Ο κορονοϊός ήρθε και μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξε τις συνήθειές μας. Τα περιοριστικά μέτρα, από το lockdown έως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, μας προκαλούν ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα.

Τι μορφή παίρνουν αυτά τα συναισθήματα στην ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας; Ποιοι είναι οι προβληματισμοί των εφήβων σχετικά με την πανδημία; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους; Πώς φαντάζονται τη ζωή τους μετά.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδεικνύεται θεραπευτική.

Το Ίδρυμα Ωνάση απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους, ηλικίας 12 έως 17 ετών, να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους έχουν γεννηθεί.

Αυτό το υλικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα τραγούδι που θα γράψουν τα παιδιά, μαζί με το ελληνικό urban pop συγκρότημα των REC, ενώ σε μία από τις τηλεσυναντήσεις η γιατρός εντατικολόγος Σάντυ Κολοβού θα ενημερώσει τα παιδιά για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Συντελεστές

Μουσικό συγκρότημα REC
Σάντυ (Κυριακή) Κολοβού: Νεφρολόγος – Εντατικολόγος, Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. Λαϊκό
Παραγωγή: Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση

Γνωρίστε τους REC

Οι REC θεωρούνται το πιο δημοφιλές pop και επιτυχημένο urban συγκρότημα της γενιάς τους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι του 2010 που ο Άρης Λουμάκης τους δημιούργησε, μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ενεργητικό τους τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες και αρκετές συνεργασίες.
Βασικός πυρήνας του γκρουπ είναι ο Άρης Λουμάκης, ο οποίος είναι παραγωγός και frontman των REC, έχοντας στο πλάι του τον Mike Βασιλειάδη, την Ξένια Evven και τον Dj Robo.

© PINELOPI GERASIMOU REC

Με πολλές και συνεχόμενες βραβεύσεις και διακρίσεις στα Social Media Awards για το συγκρότημα των REC, το αγαπημένο πρότζεκτ δεν έμεινε μόνο εκεί και πριν από δύο χρόνια, το 2018, ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, που είναι επίσημο μέλος της IFPI.
Εξάλλου, το 2016, ο Άρης ίδρυσε την ακαδημία φωνητικής τέχνης, REC Vocal Academy, με τη συμβολή των συνεργατών του, Mike και Ξένιας, που είναι και οι καθηγητές της σχολής. Στην ακαδημία, που απευθύνεται σε παιδιά, φοιτούν περίπου 50 μαθητές, ενώ όλα τα μαθήματα φωνητικής είναι ατομικά (ιδιαίτερα). Πολλοί από τους μαθητές είναι ήδη πασίγνωστοι τραγουδιστές και παρουσιαστές, ενώ η σχολή έχει ήδη 2 φοιτητές που έχουν περάσει στο “The Voice of Greece”.

Γνωρίστε τη δρ. Σάντυ Κολοβού

H Σάντυ (Κυριακή) Κολοβού είναι νεφρολόγος και εντατικολόγος, στην Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο ΓΝΑ «Λαϊκό».
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου “GR.T.Popa” στο Ιάσιο της Ρουμανίας το 2001. Μετά από εξετάσεις αναγνώρισης το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α,, ολοκλήρωσε την Υποχρέωση Υπηρεσίας Υπαίθρου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ακολούθως και κατά τη διάρκεια της αναμονής για την έναρξη ειδικότητας, εργάστηκε στην Ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού «Γαληνός» ως ανειδίκευτη Νεφρολόγος και Υπεύθυνη Διοικητικής Μέριμνας στην ίδια κλινική. Ολοκλήρωσε τα δύο έτη προαπαιτούμενης ειδικότητας Παθολογίας στο Νοσοκομείο ΚΑΤ το 2008 και για τους επόμενους εννέα μήνες εργάστηκε σε κλινικές συνεργαζόμενες με το NHS του Ηνωμένου Βασιλείου ως Ιατρός άνευ ειδικότητας, για πρωινές βάρδιες και εφημερίες. Για έναν χρόνο εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, ενώ έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Νεφρολογίας το 2013, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού στο ΓΝΑ «Λαϊκό». Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό «Άριστα» το 2018. Ακολούθως, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Εντατικολογία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ «Λαϊκό» και έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης της Εντατικολογίας το 2019. Από το 2013 υπηρετεί ως ειδικός Νεφρολόγος στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού στο ΓΝΑ «Λαϊκό», ενώ και την περίοδο εξειδίκευσής της στη ΜΕΘ διατηρούσε την εργασιακή της σχέση με τη Νεφρολογική Κλινική ως παράλληλη απασχόληση.
Από την ερευνητική της δραστηριότητα στη βασική έρευνα με γνωστικό αντικείμενο την παθογένεια των αυτοάνοσων νεφρικών νοσημάτων προέκυψε η διδακτορική της διατριβή. Επιπλέον, συμμετέχει σε επτά πολυκεντρικές μελέτες φάσης ΙΙ & ΙΙΙ ως συνερευνήτρια, ενώ για δύο από αυτές είναι γενική συντονίστρια για όλα τα κέντρα πανελλαδικά. Έχει συνεχή παρουσία με ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις, σε συνέδρια και εκπαιδευτικές διοργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού και συγγραφή κεφαλαίων ελληνικών συγγραμμάτων.

Info

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών

Ένα τραγούδι για την πανδημία: Σημαντικές ημερομηνίες

31 Ιανουαρίου 2021: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Ιανουάριος 2021: Βίντεο του μουσικού συγκροτήματος REC για την ολοκλήρωση των συμμετοχών.
Φεβρουάριος 2021: Meet & Greet / Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC
Δεύτερη ψηφιακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC και τη γιατρό Σάντυ Κολοβού, για ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Τρίτη ψηφιακή συνάντηση με τα παιδιά, παρουσίαση του στίχου και πρώτη ακρόαση του τραγουδιού.

Μάρτιος 2021: Ολοκλήρωση της παραγωγής και κυκλοφορία του τραγουδιού.

Δηλώστε συμμετοχήhttps://form.jotform.com/203351555333348

https://www.onassis.org/el/open-calls/open-call-song-about-pandemic

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.