Εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, η έκτακτη επιχορήγηση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) από το Δήμο.

Πρώτη ενημέρωση: Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητείται το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης του (Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) από το Δήμο.

Εισηγητής του θέματος είναι ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Ο Κοινωνικός Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο για την συνέχιση της λειτουργίας του. Ο ΚΟΔΗΠ περιήλθε σε αυτή την δεινή θέση, αφού για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πληττόμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες προέβη στα εξής:

Σύσταση ομάδας με σκοπό την ενίσχυση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι πραγματοποιώντας κατ’ οίκον επισκέψεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου, εκτελώντας συνταγές, παραδίδοντας φάρμακα, τρόφιμα και έτοιμα γεύματα.

Πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ 4μηνης διάρκειας ειδικοτήτων νοσηλευτών, φυλάκων, νυχτοφυλάκων και κοινωνικού λειτουργούν σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ Α΄ 64 & 68/2020. Το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 50.584,67€

Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης

Υγειονομικού/φαρμακευτικού υλικού :12.356,14 ευρώ

Είδη καθαριότητας-ΜΑΠ : 16.764,41 ευρώ

Είδη εστίασης μιας χρήσης, φαγητοδοχεία και είδη πρώτης ανάγκης : 18.000 ευρώ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.