Βίντεο: Το «Avatar 2» και το ρεκόρ της Κέιτ Γουίνσλετ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον, η πολυβραβευμένη Κέιτ Γουίνσλετ κράτησε την αναπνοή της κάτω από το νερό επί 7 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Τομ Κρουζ, ο οποίος είχε κρατήσει την αναπνοή του για περίπου έξι λεπτά, σε υποβρύχια λήψη της πέμπτης ταινίας του «Mission Impossible».

Την φωτογραφία από τα γυρίσματα του σίκουελ, με την Κέιτ Γουίνσλετ να περπατά στον πυθμένα μίας τεράστιας δεξαμενής, φορώντας βάρη και ένα είδος φτερών, ενσαρκώνοντας κατά πάσα πιθανότητα κάποιο πλάσμα της θαλάσσιας ζωής, δημοσίευσε στο instagram ο παραγωγός Τζον Λαντάου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Τζέιμς Κάμερον και στον «Τιτανικό» (πάλι με πρωταγωνίστρια την Γουίνσλετ).

Υποβρύχιες λήψεις είχαν οι περισσότεροι ηθοποιοί της ταινίας.

Όπως είπε η Γουίνσλετ σε συνεντεύξη της στο The Hollywood Reporter, μιλώντας για το reunion με τον Κάμερον, είκοσι χρόνια μετά τον «Τιτανικό», χρειάστηκε εκπαίδευση και προετοιμασία.

«Για να παίξω τον ρόλο στο Avatar έπρεπε να μάθω ελεύθερη κατάδυση κι αυτό ήταν απίστευτο […] Περπατούσα στον πυθμένα της δεξαμενής. Μ′ αυτά τα τεράστια, βαριά φτερά ήταν σαν μεγάλο τελετουργικό. Αρκετά τρομακτικό. Το θέμα είναι ότι εάν μπορέσεις να κρατήσεις την αναπνοή σου για επτά λεπτά, σου φεύγει ο φόβος. Στην πραγματικότητα, κατά έναν περίεργο τρόπο, βασίστηκα στην ικανότητα να κρατάω την αναπνοή μου για πολύ. Και δεν φοβόμουν καθόλου».

Στην ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος» (2015), ο Τομ Κρουζ, που ως γνωστόν γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές, έπρεπε να κρατήσει την αναπνοή του στο νερό για πάνω από έξι λεπτά. Για να γυρίσει τη σκηνή ο Αμερικανός ηθοποιός εκπαιδεύτηκε όχι απλά από δύτες, αλλά και από επίλεκτο των υποβρυχίων καταδρομών, ο οποίος του δίδαξε την τεχνική για να μπορέσει να κρατήσει την αναπνοή του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το «Avatar 2» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στα τέλη του 2022, δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας. 
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.