Βίντεο: Από τα «Σαγόνια του Καρχαρία» στο Mουσείο των Όσκαρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχεδόν μισό αιώνα αφότου τρομοκρατούσε τους λουόμενους στα κινηματογραφικά «Σαγόνια του Καρχαρία», το ομοίωμα του καρχαρία μήκους σχεδόν 8 μ. έφθασε στο Mουσείο των Όσκαρ.

Ο «Μπρους», όπως βαπτίστηκε σύμφωνα με τον δικηγόρο του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μπρους Ράμερ, αιωρείται πλέον σε ύψος 9 μέτρων από το πάτωμα, στον τρίτο όροφο του μουσείου, που αναμένεται να ανοίξει στις 30 Απριλίου του 2021.

Ο καρχαρίας είναι το τελευταίο μοντέλο που δημιουργήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας του 1975.

Καθώς τα σαγόνια του, πλάτους άνω του ενάμιση μέτρου, δεν περνούσαν από τις πόρτες του ασανσέρ του Μουσείου, χρειάστηκε να περάσει το ομοίωμα από το παράθυρο, με τη βοήθεια γερανού.

CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

«Είναι το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού για τον Μπρους, από τότε που τον αποκτήσαμε το 2016 και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθώς τον υποδεχόμαστε στο νέο του σπίτι», είπε ο πρόεδρος του Μουσείου Μπιλ Κράμερ.

Με βάρος μεγαλύτερο του μισού τόνου, ο Μπρους είναι προς το παρόν το πιο επιβλητικό έκθεμα της συλλογής του Μουσείου των Όσκαρ, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα διάσημα κόκκινα παπούτσια της Τζούντι Γκάρλαντ στον «Μάγο του Οζ» και την κάπα του Δράκουλα που φορούσε ο Μπέλα Λουγκόσι στην ταινία του 1931.

CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.