Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα ο νικητής στην Πενσιλβάνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πενσιλβάνια επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ανακηρύσσοντας νικητή τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής.

«Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης για τη λίστα των εκλεκτόρων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις» ανέφερε μέσω του Twitter ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας, Τομ Γουλφ.

Με την επικύρωση αυτή ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας. Θυμίζουμε πως το Σαββατοκύριακο είχε απορριφθεί η προσφυγή Τραμπ στην πολιτεία, με την οποία ζητούσε την ακύρωση εκατομμύρια επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια.

Λίγες ώρες πριν ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώσει τα πρώτα μέλη της κυβέρνησής του, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε για πρώτη φορά ένα βήμα πίσω και έδωσε «πράσινο φως» για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Από την ημέρα που ο Μπάιντεν αναφέρεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου στην αμερικανική πολιτική ιστορία, καθώς αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για νοθεία.

«Πράσινο φως» από τον Ντόναλντ Τραμπ
Ωστόσο, «για το καλό του κράτους» όπως έγραψε το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter, έδωσε το ελεύθερο να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Μπάιντεν, συνεχίζοντας ωστόσο να μην αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας – χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία – νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.