Οι τροφές που μας κάνουν χαρούμενους – Κι όμως υπάρχουν!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φυσικά, δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που αυτόματα μας κάνουν χαρούμενους. Υπάρχουν όμως τροφές που φαίνεται να ενισχύουν την ψυχολογία μας.

*Αυγά

Η πρωτεΐνη στα αυγά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα τρυπτοφάνης, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα οι κρόκοι είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε τρυπτοφάνη, ενώ παράλληλα περιέχουν τυροσίνη, χολίνη και βιοτίνη.

*Τυρί

Το τυρί και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα) είναι εξαιρετικές πηγές τρυπτοφάνης.

*Τόφου

Τα προϊόντα σόγιας είναι πλούσιες πηγές τρυπτοφάνης και είναι χρήσιμα ειδικά στους χορτοφάγους και τους vegans. Επίσης, το τόφου είναι εξαιρετικά πλούσια σε ασβέστιο.

*Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε τρυπτοφάνη, αλλά τα οφέλη του δεν περιορίζονται σε αυτό. Ο σολομός είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των εγκεφαλικών κυττάρων, επιβραδύνουν τη γνωστική εξασθένηση και ενισχύουν τη μνήμη.

*Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, φουντούκια, όλα αυτά μας βοηθούν να ενισχύσουμε τη γνωστική λειτουργία και την ψυχολογία μας. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε τους αγαπημένους μας ξηρούς καρπούς.

*Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, έχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μάλιστα, είναι μια καλή επιλογή και για όσους προσέχουν το βάρος τους.

*Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη και είναι καλή πηγή μαγνησίου. Οι δύο αυτές ιδιότητές τους μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή μας και να μας βοηθήσουν να έχουμε έναν ποιοτικό ύπνο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.