Τουρκία : «Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας και στέλνει πλοία στα… νησιά μας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραβάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και των τουρκικών χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας… ανακαλύπτει η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, οι ελληνικές δυνάμεις προχώρησαν σε 42 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, καθώς και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την τουρκική πλευρά, τα ελληνικά πολεμικά πλοία προέβησαν σε συνολικά επτά παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων.

«Υπήρξαν επίσης 15 περιστατικά παρενόχλησης αεροσκαφών τον περασμένο μήνα και ελληνικά πλοία πραγματοποίησαν 192 επισκέψεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Αν και εμείς (σ.σ. η Τουρκία) έχουμε δείξει πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και υποστηρίζουμε την ειρήνη, τη φιλία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συνεργασία, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Υποστήριξε δε, πως η Ελλάδα προβαίνει «σε κάθε είδους των προκλητικών ενεργειών για να κλιμακώσει την ένταση», φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ως παράδειγμα τέτοιων ενεργειών την άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαμοθράκη!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.