Την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας πρότεινε ο Aλέξης Τσίπρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την γνωστή καθηγήτρια Αθηνά Λινού πρότεινε για υπουργό Υγείας στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε την πρότασή του για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κορωνοϊό.

«Το πρώτιστο που έχουμε να σας πούμε είναι: αλλάξτε στρατηγική, να εκπονήσουμε ένα σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, κοινή συμφωνία όλων σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή ένα συμφωνημένο έκτακτο σχέδιο». Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν συμφωνήσουν στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου και σε πάγωμα των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, τότε «υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο», προτείνοντας την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. «Δεν ήταν απούσα στην κρίση, ήταν παρούσα». «Δεν σας είπαμε να βάλουμε κάποιο δικό μας στέλεχος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε «εξαφανισμένο» υπουργό τον κ. Κικίλια, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, αλλά ότι τον έχει υπερβεί η κρίση ότι κρύφτηκε πίσω από έναν άξιο επιστήμονα, τον κ. Τσίοδρα, και ότι θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τον κάνει υπουργό Αθλητισμού -«θα ήσασταν καλύτερος από τον κ. Αυγενάκη».

Ποια είναι η Αθηνά Λινού
Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το ΕΚΠΑ.

Στην ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία η κα Λινού έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιατρικής Σχολής Μάγιο και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου Κέιζ Ουέστερν Ριζέρβ στο Οχάιο των ΗΠΑ και του Διεθνούς Ινστιτούτο Κύπρου για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό της Κύπρου.

Από το 1982 είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου από το 2004 είναι Τακτική Καθηγήτρια. Από τον Ιούλιο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2013 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To 1990 ίδρυσε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Χειρουργικής Δημήτρη Λινό από το 1975 και έχουν πέντε παιδιά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.