Σκέψεις για την αρμένικη ήττα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Βλάση Αγτζίδη

Διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας, Mαθηματικού

Εγκαταλειμμένη η Αρμενία από όλους, αντιστάθηκε ηρωικά στην αζερο-τουρκική επίθεση που βασίστηκε σε σύγχρονα ισραηλινά και τουρκικά όπλα.

Η ρωσική παρέμβαση – λίγο πριν την κατάληψη της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ- έσωσε ένα μεγάλο τμήμα του αρμενικού θύλακαβάζοντας τέρμα παράλληλα στις φιλοδυτικές ονειρώξεις του Πασινιάν. 

Μεγάλη κερδισμένη η Τουρκία που αναδεικνύεται στον αξιόπιστο Μεγάλο Αδελφό των τουρκογενών και Μουσουλμάνων της πρώην ΕΣΣΔ.

Ένα ρόλο που ονειρευόταν από την επόμενη μέρα της Σοβιετικής κατάρρευσης.

Η Τουρκία παίζει έξυπνα με τον ρωσικό φόβο απέναντι στη δυτική στοχοποίηση και στον πόθο των βορειοκαυκάσιων μουσουλμάνων+Αζέρων για μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία από τη Ρωσία. Εκμεταλλεύεται βέβαια και τις φιλοδυτικες αυταπάτες των Χριστιανικών λαών του Καυκάσου(Γεωργιανών, Αρμενίων).

Το ερώτημα είναι εάν θα επιτρέψει η Ρωσία να διαμορφώσει η Τουρκία στο νότιο έδαφός της συνθήκες επανάληψης του τσετσενικού προβλήματος.

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική διείσδυσης στην Υπερκαυκασία, η Τουρκία θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Δύσης… 

Η τραγική αυτή εξέλιξη του Καυκάσου, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, παρόλη την υποτίμησή της από τις ”ημετέρες” ελίτ και τα Μέσα Μ.Ε.

Ο πίνακας είναι του Αρμένιου Ζωγράφου Gagik Abelian…
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.