Η Σάρα Μακμπράιντ είναι η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των ΗΠΑ (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μακμπράιντ McBride, της οποίας η εκστρατεία επικεντρώθηκε σε θέματα, υγειονομικής περίθαλψης και στην ανάγκη χορήγησης άδειας μετ’ αποδοχών σε γονείς, έγινε γνωστή το 2016 αφού ήταν το πρώτο διεμφυλικό άτομο που απευθύνθηκε σε εθνικής εμβέλειας Συνέδριο του κόμματος των Δημοκρατικών, όπως αναφέρει το Vox.

«Το όνομά μου είναι η Σάρα Μακπράιντ και είμαι μια υπερήφανη Αμερικανίδα τρανσέξουαλ» είχε πει στην έναρξη της ομιλίας της. «Σήμερα στην Αμερική, οι ΛΟΑΤΚΙ στοχοποιούνται από το μίσος που υπάρχει στους νόμους και στις καρδιές των ανθρώπων. Πολλοί αγωνίζονται μόνο και μόνο για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Αλλά πιστεύω ότι το αύριο μπορεί να είναι διαφορετικό. Αύριο, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε σεβασμού και προστασίας».

Μιλώντας στο Daily Beast τον Σεπτέμριο, είχε πει πως δεν έθεσε υποψηφιότητα για να γίνει «μια διεμφυλική γερουσιαστής».

«Πολιτεύομαι για να είμαι Γερουσιαστής για όλη την Πολιτεία, την Πολιτεία στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Μια Γερουσιαστής που θα προσφέρει, μια Γερουσιαστής που θα εργάζεται καθημερινά ώστε να διασφαλίσει πως όλοι οι κάτοικοι του Ντέλαγουεαρ θα έχουν την υγειονομική κάλυψη που τους αξίζει και θα έχουν τη στήριξη που χρειάζονται εν μέσω προκλήσεων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν, μέσω σημαντικών πολιτικών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.