Πύργος: Κρούσματα κορωνοϊού σε πολυμελή οικογένεια – Θετικά και τρία παιδιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κορωνοϊός θα είναι για αρκετό καιρό ακόμη στη ζωή μας και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και φυσικά να προφυλασσόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε, προκειμένου να μην έχουμε τη διάδοση του, αφού μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας (και όχι μόνο) και φυσικά σε αυτούς που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Όπως έγινε λοιπόν σήμερα γνωστό, μία ολόκληρη οικογένεια στον Πύργο (συνολικά 8 άτομα) βρέθηκε θετική στον ιό και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όλοι έχουν ήπια συμπτώματα, αφού είχαν μόνο λίγο πυρετό τις πρώτες μέρες.

Μεταξύ των νοσούντων είναι και τρία παιδιά της οικογενείας, μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό αυτό, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών του σχολείου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να λάβουν όλοι τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην έχουμε την διάδοση του ιού.

Φυσικά θετικό γεγονός είναι ότι ουσιαστικά από την Παρασκευή δεν λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία, οπότε πλέον έχει περιοριστεί ο κίνδυνος διάδοσης του ιού μέσω της σχολικής μονάδας.

Ήδη έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των στενών επαφών της οικογένειας και λαμβάνονται μέτρα στους χώρους εργασίας των γονέων.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.