Πότε υποβάλλονται αιτήσεις για τηλεργασία – Συνεργασία – αναστολές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα οι δηλώσεις εργοδοτών για την εξ αποστάσεως εργασία. Προσοχή στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την αναστολή συμβάσεων Οκτωβρίου, καθώς η αίτηση συνδέεται με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4. Αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα.

Ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα θέτει το υπουργείο Εργασίας σε εργοδότες και επιχειρήσεις προκειμένου να υποβάλλουν τις απαιτούμενες αιτήσεις συμμετοχής στα νέα μέτρα. Έτσι, σήμερα, Τρίτη και εντός 24 ωρών θα πρέπει οι εργοδότες να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη τον ακριβή αριθμό των εργαζόμενων που θέτουν στο υποχρεωτικό μέτρο εξ αποστάσεως εργασία (τηλεργασία).

Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για ένα 10ήμερο θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο.

Το χρονοδιάγραμμα για πρώτη φορά είναι ασφυκτικό και το υπουργείο Εργασίας δεν αφήνει περιθώρια για παρατάσεις καθώς πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

Έως και αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα Σεπτέμβριο καθώς και ορθών επαναλήψεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.