Πότε θα μοιραστούν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και η ώρα του ταμείου για τους επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία. Κανονικά οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος στο τέλος του μήνα. Ερχεται νέος κύκλος στήριξης τον Ιανουάριο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής του τέταρτου κύκλου, με στόχο οι πληρωμές να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει πως και στον τέταρτο κύκλο και στον πέμπτο, στόχος είναι «πριν βγει ο μήνας να έχουν πιστωθεί τα κεφάλαια των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων», ενώ ήδη ωριμάζουν τα σχέδια ενεργοποίησης ενός ακόμα κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής τον Ιανουάριο.

Στον τέταρτο κύκλο, το δημόσιο «μοιράζει» τουλάχιστον 1.000-2.000 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν κλείσει με κρατική εντολή, είτε έχουν υποστεί πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% στο διάστημα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου ακόμα και εάν δεν μπορούν να το πιστοποιήσουν άμεσα στη βάση δηλώσεων ΦΠΑ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.