Πέτσας σε Τσίπρα: Την Τρίτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση του Στέλιου Πέτσα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, με αφορμή την ακύρωση της συζήτησης για την επίκαιρη ερώτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η επίκαιρη ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα», σημειώνει.

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι σέβεται το Κοινοβούλιο
Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο και ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. «Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν», σημείωσε.

«Για όσους όψιμα κόπτονται για την ενημέρωση της Βουλής, τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 χρόνια στην ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, απάντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μόλις 15 μήνες, απάντησε στο πλαίσιο της »Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις [2 ΣΥΡΙΖΑ/3 Κίνημα Αλλαγής/1 ΜέΡΑ25]. Επιπλέον, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατόπιν αιτήματος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συνεδριάσεις σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, της ενημέρωσης δηλαδή της Βουλής από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το αντιπολιτευτικό άγχος οδηγεί τον κ. Τσίπρα στη φαιδρότητα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι εμφανίζει ως κυβερνητική »μονοφωνία» και »προπαγάνδα» τις ερωτήσεις που υπέβαλαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στον πρωθυπουργό τα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η »Αυγή» και η »Εφημερίδα των Συντακτών»;», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.