Πάτρα: Η πόλη τιμά τον Προστάτη της με διαφορετικό τρόπο φέτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Πάτρα τιμά τον Προστάτη της υπό πρωτόγνωρες συνθήκες φέτος, χωρίς όμως να λείπει η θρησκευτική κατάνυξη. Σήμερα η Θεία λειτουργία έγινε με κλειστές τις πόρτες.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος διάβασε δέηση για την σωτηρία της πόλης και της πατρίδας από την πανδημία, ενώ προηγήθηκε δέηση υπερ όλων όσων ασθενούν αυτές τις ώρες στα Νοσοκομεία της Πάτρας και της χώρας. Προσευχήθηκε ακόμη για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων κατέληξαν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό.

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας στην Πάτρα μέχρι την Τρίτη

Σε σχετική ανακοίνωση η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αναφέρει: «Από σήμερα (29-11-2020) το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη (01-12-2020) το πρωί, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα, να τιμήσουν και να εορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα με υπευθυνότητα.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.