«Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς»: Το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρυφερός, νοσταλγικός, προφητικός «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς», το τελευταίο έργο που άφησε πίσω της η Άλκη Ζέη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Άλκη Ζέη ξεγλυστρά από τη ζωή σ′ έναν ονειρικό νυχτερινό περίπατο ολοκληρώνοντας τον μεγάλο περίπατο της ζωής της.

Ένα μικρό, κομψό αφήγημα, που ξετυλίγεται στην πίσω αυλή του σπιτιού στις Βρυξέλλες, όπου η Άλκη περνούσε κάθε χειμώνα με την κόρη και τα εγγόνια της, τα τελευταία 30 χρόνια. Αφηγείται το τέλος της ζωής της ποιητικά, με ζεστασιά και μία γλυκιά μελαγχολία.

Γραμμένο για παιδιά και μεγάλους, με τον τρόπο που μόνο εκείνη ήξερε, εικονογραφημένο από τον Νικόλα Χατζησταμούλο.

Η γιαγιά κάθεται στην πολυθρόνα κι έχει ακουμπήσει ένα βιβλίο στα γόνατα της. Φοράει ένα άσπρο μάλλινο πουλόβερ. Απάνω δεξιά είναι καρφιτσωμένη μία καρφίτσα. Η καρφίτσα παριστάνει ένα πουλί φτιαγμένο από κόκκινες και μαύρες χάντρες. Της το χάρισε η κόρη της στα γενέθλια της. Τα πόσα έκλεισε; Ας πούμε περίπου ενενήντα και…

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του ΟΔΥΣΣΕΑ, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2012 στο Βερολίνο, από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Μυτιλήνη, με προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Άλκη Ζέη
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.