Μπαμπινιώτης: Μας… take away και μας σήκωσε» – Οι ελληνικοί ορισμοί της καραντίνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός γλωσσολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν άντεξε όλο αυτό τον καιρό τόσο να ακούει όσο και να βλέπει γραμμένες τις 3 λέξεις που έχουν μπει εδώ και καιρό για τα καλά στη ζωή μας και… ξέσπασε!

Πρόκειται για τις αγγλικές λέξεις “lockdown”, “delivery” και “take away” που πραγματικά ακούμε και διαβάζουμε εδώ και πολλές μέρες…

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης λοιπόν φανερά εκνευρισμένος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ξεκαθαρίζοντας πώς πρέπει να λέμε αυτές τις έννοιες στα Ελληνικά!

“Μάς … take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο σε… delivery, ενώ συγχρόνως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από lockdown, γενικό ή mini lockdown. Έλεος (ή «ήμαρτον» που λένε κάποιοι)!
Κι εγώ («στον κόσμο μου», εννοώ … τον γλωσσολογικό) μέσα στην πανδημιακή αντάρα να παρακινώ (… «τέτοια ώρα τέτοια λόγια») τους εναπομείναντες γλωσσικά ευαίσθητους να θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά! Αυτό κι αν είναι «γλωσσική αποκοτιά» εκ μέρους μου”… έγραψε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποία ανάρτησε επίσης και ένα πίνακα, εξηγώντας τι πρέπει να λέμε και να γράφουμε”

mpampiniotis.jpg

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.