Μια ιδιαίτερη ανάρτηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O γνωστός Πατρινός οικονομολόγος Κώστας Λίγκας, έκανε την κάτωθι ανάρτηση στο fb, για τη Ρένα Λαδοπούλου, που έφυγε προσφάτως από τη ζωή:

Η Πάτρα, η παλιά αρχόντισσα Πάτρα που φεύγει…

Μαζί με τη Ρένα Λαδοπούλου, αφού πρώτα έφυγε ο μεγάλος βιομήχανος σύζυγος της αείμνηστος Γεώργιος Ευαγγέλου  Λαδόπουλος, χάνεται και ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και του θρύλου της αστικής κοινωνίας των Πατρών και της οικονομικής ζωής όχι μόνο της Πάτρας των μεγάλων και επιφανών  βιομηχάνων, αλλά και της Ελλάδος.

Κάποτε ο Λαδόπουλος και η φημησμένη βιομηχανία του ήταν συνώνυμο της Πάτρας και από αυτή ζούσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια του. Το λιμάνι της Πάτρας, γεμάτο καράβια, έσφιζε από ζωή με τις εισαγώμενες πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα για εξαγωγή της κραταιάς και γνωστής έξω από τα όρια της Ελλάδας χαρτοβιομηχανίας που έκανε περήφανους όλους τους Πατρινούς. Η κοσμική ζωή των επιφανών αστών Πατρινών και όχι μόνο, ήταν συνυφασμένη με αυτή της οικογένειας Λαδοπούλου. Προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτοντο την μεγάλη βιομηχανία αλλά και την οικογένεια Λαδοπούλου, κάνοντας γνωστή την Πάτρα για την βιομηχανική της ανάπτυξη με τα πολλά, μεγάλα και γνωστά εργοστάσια  της, καμάρι όλων των Πατρινών αλλά και πηγή πλούτου και ευημερίας των χιλιάδων εργαζομένων τους και της πατραϊκής κοινωνίας.

Οι Πατρινοί δεν ξεχνούν τις προσωπικότητες και τις οικογένειες των μεγάλων και επιφανών βιομηχάνων που αποτέλεσαν μοχλό οικονομικής, εμπορικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής ανάπτυξης συμβάλλοντας στη διεθνή φήμη της Πόλης  του Πατρέα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πόλης της που αύριο θα την σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.