Μαγιορκίνης: «Η ηλικιακή ομάδα 19-39 έχει την μεγαλύτερη επίπτωση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την σημερινή ενημέρωση τόνισε πως η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη με αριθμούς που ο πλανήτης δεν δει αντίστοιχους αριθμούς ούτε την περασμένοι άνοιξη. «Η μία χώρα μετά την άλλη παρουσιάζει εκθετική αύξηση στα κρούσματα. Βρετανία και Βέλγιο προχώρησαν σε lockdown. Σε παρόμοιες δράσεις κινούνται και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς η δυναμική του δεύτερου κύματος δεν ανακόπτεται», ανέφερες.

Οσον αφορά στα εσωτερικά δεδομένα, τόνισε: «Μεγαλύτερη επιβάρυνση παρατηρείται στα Βόρεια. Η αύξηση των τελευταίων ημερών ανέρχεται σε 30% στην Αττική, ενώ εκρηκτική είναι αύξηση στην Θεσσαλονίκη, που παρατηρούνται 4 φορές περισσότερες διαγνώσεις από την Αττική».

Στη συνέχεια, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέλυσε τα ηλικιακά δεδομένα των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. «Την μεγαλύτερη επίπτωση έχει η ηλικιακή ομάδα 19-39, με 350 θετικές διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οι ηλικίες 1-18 διατήρησαν χαμηλότερα επίπεδα. Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων των 65 και άνω καθώς έφτασαν στις 100 στο 1 εκατομμύριο πληθυσμού».

Τέλος, τόνισε πως η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας αναφορικά με τους διασωληνωμένους παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ επίστησε στην προσοχή σχετικά με την μετάδοση σε κλειστούς χώρους. «Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων εμπίπτει με την κατανάλωση φαγητού ή ποτού από ανοικτό σε κλειστό χώρο, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη τη νύκτα όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Η πιθανότητα μετάδοσης είναι 10% μεγαλύτερη σε εσωτερικό χώρο σε περίπτωση που δεν γίνεται χρήση μάσκας. Μόνο με διαρκή επαγρύπνηση θα κρατήσουμε σταθερό το σύστημα Υγείας. Τώρα πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό και να κρατάμε αποστάσεις»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.