Κορωνοϊός: Η Σουηδία ανακοίνωσε 96 νέους θανάτους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σουηδία κατέγραψε 96 νέους θανάτους από κορωνοϊό, τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων τριών μηνών τουλάχιστον, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.

Η Σουηδία έχει καταγράψει συνολικά 6.321 θανάτους, πολλαπλάσιους κατά κεφαλήν εκείνων γειτονικών της σκανδιναβικών χωρών, αλλά λιγότερους από εκείνους άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ισπανία. Η χώρα κατέγραψε σήμερα 4.007 νέα ημερήσια περιστατικά μόλυνσης. Η αύξηση συγκρίνεται με ένα υψηλό 5.990 περιστατικών που καταγράφηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Θανατώθηκαν 3.200 γαλοπούλες λόγω γρίπης των πτηνών
Στο μεταξύ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θανάτωσαν 3.200 γαλοπούλες οι οποίες είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών, διακόπτοντας ουσιαστικά τις εξαγωγές πουλερικών της χώρας προς αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη με άγρια πουλιά να φέρονται ως εκείνα που μεταδίδουν την ασθένεια.

«Μέχρι τώρα έχουμε μόνο ένα μολυσμένο αγρόκτημα στη Σουηδία, αλλά δεν γνωρίζουμε πόση ποσότητα του ιού υπάρχει στην άγρια πανίδα… άρα υπάρχει ασφαλώς κίνδυνος μόλυνσης και άλλου αγροκτήματος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Καταρίνα Γκίλεν, επικεφαλής ενός τμήματος στο Σουηδικό Συμβούλιο Γεωργίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.