Κορωνοϊός: ΣΟΚ με νεκρούς σε σακούλες εκτός ψυγείων στο νοσοκομείο Βόλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους χτυπημένοι από τον κορονοϊό μέσα σε σακούλες και πάνω σε φορεία καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους. Εικόνες που αφοπλίζουν, που δείχνει πόσο έχουν φτάσει στα κόκκινα οι δομές υγείας εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο LIVE NEWS από τις 19 Οκτωβρίου, 31 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ενώ πέντε άνθρωποι που έφυγαν, αυτή την ώρα βρίσκονται εκτός ψυγείων.

Ο κ. Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικές υποδομές των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος σημείωσε: «Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς θαλάμους. Σας αναφέρω ενδεικτικά το Αγ. Παύλος, το Μπενάκειο στην Αθήνα. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμα και τώρα με προσωπικά έξοδα να δημιουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Βόλου
«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

«Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.