Κορωνοϊός: Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ- Πάνω από 2.000 οι νοσηλευόμενοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρομακτική είναι αυτλη τη στιγμή η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού όπως αυτή αποτυπώνεται στο σύστημα υγείας. Με τις εισαγωγές που έγιναν το Σάββατο έσπασε και το φράγμα των 2.000 νοσηλευομένων σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα το προηγούμενο 24ωρο στα νοσοκομεία εισήχθησαν για νοσηλεία 344 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων με Covid-19 σε 2.056. Το ίδιο βαρύ είναι το αποτύπωμα και από τον αριθμό των ασθενών που λόγω των επιπλοκών από τον κορωνοϊό χρειάζεται να μπουν σε ΜΕΘ, καθώς όπως αναφέρει τοprotothema το Σάββατο έφτασαν τους 242 συνολικά οι νοσηλευόμενοι, με τους 219 μάλιστα να διασωληνώνονται.

«Εκρηκτική» παραμένει, εντωμεταξύ, η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη εισήχθησαν για νοσηλεία μόνο το Σάββατο 21 άτομα στο 424 Στρατωτικό Νοσοκομείο ενώ άλλοι 57 καταμετρήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε εκκένωση κλινικών προκειμένου να ενταχθούν μέχρι την επόμενη εφημερία, την Τρίτη, συνολικά 62 νέες απλές κλίνες Covid-19.

Έντεκα ήταν οι νέοι ασθενείς με κορωνοϊό που μπήκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σερρών ενώ 48 ήταν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Δράμας στο οποίο ήδη νοσηλεύονται 71 ασθενείς με Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την πρώτη ημέρα του lockdown, το Σάββατο, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.556 με σχεδόν τα μισά (1.197) να καταγράφονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ δυστυχώς περιελάμβανε και άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς κατέγραψε 34 νεκρούς από κορωνοϊό, τον μεγαλύτερο, δηλαδή, αριθμό θυμάτων σε μια καταγραφή από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας ανέρχεται σε 746 συνανθρώπους μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.