Κορωνοϊός: Kάθε μια ώρα πεθαίνουν 4 άνθρωποι στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oι θάνατοι από κορωνοϊό αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι εξίσου πάρα πολλοί.  Μέσα σε δύο 24ωρα πέθαναν 211 άνθρωποι ενώ 540 ασθενείς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.Τα στοιχεία της πανδημίας σοκάρουν στη χώρα μας. Οι αριθμοί αυτοί δεν δείχνουν τον δρόμο για την άρση του lockdwon, ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα δίνουν μια ελαφρά μείωση. Τα στοιχεία της Διανέοσις είναι συγκλονιστικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, κάθε μία ώρα περισσότεροι από 4 πολίτες χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο Νοέμβριος είναι μακράν πιο φονικός καθώς το χτύπημα της πανδημίας είναι σφοδρός. Πολύ υψηλός είναι ο δείκτης θετικότητας, που έφτασε στο 11,8% (από τα 100 τεστ που διενεργήθηκαν σχεδόν τα 12 ήταν θετικά) τη στιγμή που το όριο συναγερμού του εν λόγω δείκτη τοποθετείται στο 4%.

Πάνω από 1.000 νεκροί έχουν πεθάνει μέσα στις 2-3 τελευταίες εβδομάδες

Σύμφωνα με στοιχεία της Διανέοσις, από τις 12 Μαρτίου, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος, η καμπύλη απογειώθηκε, ειδικά από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Πρόκειται για συγκλονιστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα:

Από τις 12 Μαρτίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σε διάστημα 183 ημερών έχασαν τη ζωή τους 300 ασθενείς.

Από 11 Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου, σε διάστημα 47 ημερών, τα θύματα έφτασαν τα 600.

Από 26 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, δηλαδή στις επόμενες 14 ημέρες, τα θύματα αυξήθηκαν σε 900.

Από 11 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου, μέσα σε έξι μόλις ημέρες, τα θύματα έφτασαν τα 1.200. Δηλαδή, χρειάστηκαν μόλις 6 ημέρες για να καταγραφούν 300 θάνατοι, όσοι καταγράφηκαν τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας.

Από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου, μέσα σε τέσσερις ημέρες, τα θύματα αυξήθηκαν σε 1.500 και χθες 1.603. Δηλαδή σε 4 ημέρες πέθαναν σχεδόν 300 ακόμη συνάνθρωποί μας.

Η εβδομάδα που αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πανδημία. Εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων, τότε η χώρα θα έχει χάσει τον έλεγχο και θα πρέπει να μιλάμε για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Βεβαίως, ούτε λόγος για άρση του lockdown από την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Όλα μετατίθενται για τις 7 και 14 Δεκεμβρίου, όμως, τα πάντα θα κριθούν με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.