Κομμωτές Αχαΐας: «Να ανοίξουν τώρα τα κομμωτήρια»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Τα καταστήματα Κουρεία και Κομμωτήρια να ανοίξουν τώρα!!Ο κλάδος αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό». Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Μανικιούρ Πεντικιούρ νόμου Αχαΐας «ΑΓIΑ ΤΡΙΑΣ» , με επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, το Επιμελητήριο και και την ΟΕΒΕΣΝΑ. Όπως επισημαίνει,  «με το κλείσιμο των καταστημάτων μας, αφενός δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός,αφετέρου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου με τους παράνομους (πλανόδιους Κουρείς & Κομμωτές).  Τονίζεται δε ότι ο κλάδος τηρεί κατά τη λειτουργία των καταστημάτων όλα τα προβλεπόμενα μετρα. Αντίστοιχο αίτημα έχουν καταθέσει στους αρμόδιους φορείς κι άλλοι Σύλλογοι Κομμωτών από την Πελοπόννησο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2020
Αρ.Π. 174

1. Υπουργείο οικονομικών

2) Υπουργείο Υγείας
3)Υπουργείο πολιτικής προστασιας
4)Υπουργείο εργασιας

5)Τοπικη Ομοσπονδία. ΟΕΒΕΣΝΑ
6) Αντιπεριφερειαρχη  Χαράλαμπο Μπονανο
7)Επιμελητήριο

 

Θέμα: «Τα καταστήματα Κουρεια και Κομμωτήρια να ανοίξουν τώρα!! Ο κλάδος αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό»

 

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων (Κουρειων & Κομμωτήριων) που πλήττονται από το νέο lockdown.

Με το κλείσιμο των καταστημάτων μας ,αφ’ ενος δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός,αφ’ετέρου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου με τους παράνομους (πλανόδιους Κουρεις & Κομμωτές).
Ο κλάδος τών Κομμωτών -Κουρεων και μανικιούρ-πεντικιούρ πάντοτε ανήκε στα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι από τούς επόπτες δημόσιας υγείας (ΕΔΥ) στα καταστήματα μας ήταν και είναι τακτικοί. Από τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε ως Σωματεία, διαπιστώνουμε ότι οι υγειονομικής μορφής παραβάσεις των συναδέλφων μας είναι σχεδόν μηδενικές. Και όμως μας κλείνουν τα καταστήματα μας, ισχυριζόμενοι ότι τα Κομμωτήρια, Κουρεία και μανικιούρ-πεντικιούρ είναι επικίνδυνα για την μετάδοση του covid 19, χωρίς να εμφανίσουν αποδείξεις που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους. Όμως με το κλείσιμο των καταστημάτων μας θα συμβεί και πάλι ο,τι συνέβη στο προηγούμενο lock down.Την κατ’οίκον περιποίηση τών πελατών-πελατισσών μας από τούς συνήθεις ασυνείδητους περιφερόμενους Κομμωτές. Οι επισκέψεις αυτές κατ’οίκον γίνονται προφανώς χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο, τήρηση πρωτοκόλλων κ.α. όπως αποστείρωση εργαλείων από πελάτη σε πελάτη, όπως επίσης και ποιά μπορεί να ήταν η υγεία τού προηγούμενου πελάτη και τι ίσως θα μεταφερθεί στον επόμενο; Θεωρούμε ότι η μετάδοση του covid 19 είναι απείρως πιθανότερη από τους περιφερόμενους Κομμωτές παρά από το κατάστημα που τηρεί όλα τα δεδομένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και βεβαίως στην κατ’οίκον εργασία η πολιτεία δεν εισπράττει κανένα έσοδο.

Ο κλάδος μας έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, παρά τις πολύτιμές προσπάθειές σας με ελαφρύνσεις και επιδόματα. Ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος, όπως αντιλαμβάνεστε, γι’ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μας για τη λειτουργία των καταστηματων μας με ταυτόχρονη ισχύ των έκτακτων μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αυστηρά με ραντεβού όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος και να επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα μέχρι ένα (1) άτομο.

Η ταχύτατη εξάπλωση του Κορονοϊού και το δεύτερο lockdown αναγκάζει όλους μας να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το συμπεριλάβετε άμεσα στην επόμενη δέσμη μέτρων ή ως μεμονωμένο μέτρο για την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας που δεν λειτουργεί λόγω των επιβεβλημένων μέτρων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εκ του Δ.Σ.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Γεωργοπούλου Εμμανουέλα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.