Ιταλία: «Το δεύτερο κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι, μη διαχειρίσιμο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη αύξηση του αριθμού νεκρών από κορωνοϊό καταγράφεται στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σήμερα έχασαν τη ζωή τους 353 ασθενείς και διαγνώσθηκαν 28.244 θετικοί στον ιό. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 182.287 διαγνωστικά τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τις 6 Μαΐου μέχρι σήμερα.

Χθες τα περιστατικά ήταν 22.253 και 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, επίσης, 203 ασθενείς εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (συνολικά, νοσηλεύονται σε αυτές 2.225 άνθρωποι) και άλλοι 12.754 στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Εκτός ΜΕΘ, στα νοσοκομεία της χώρας, βρίσκονται 21.114 πολίτες με συμπτώματα της Covid-19.

Τα περισσότερα κρούσματα διαγνώσθηκαν και πάλι στη Λομβαρδία (6.804), ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο (3.169), η Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη (2.971), η Τοσκάνη (2.336) και το Βένετο (2.298).

Aίσθηση, τέλος, προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου των Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίπο Ανέλι, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Facebook, υπογράμμισε ότι «οι γιατροί φοβούνται ότι το δεύτερο αυτό κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι και να συμπαρασύρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας». Για τον λόγο αυτόν -εξηγεί- «ζητούν από την κυβέρνηση Κόντε να υιοθετήσει πιο επιθετικά μέτρα».

Ο Φιλίπο Ανέλι προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς με κορωνοϊό, κάτι που δεν επιτρέπει να θεραπευθούν με τον πρέποντα τρόπο ασθενείς με άλλες παθήσεις». Προβλέπει, τέλος, ότι «αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.