Ένας στους πέντε φιλάθλους κόλλησαν covid 19 στο Αταλάντα-Βαλένθια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρομακτική ήταν η διάδοση του κορονοϊού στο Μπέργκαμο μετά την αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια όπως δείχνει νέα έρευνα από την Intwig.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περίπου 6.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία του Μπέργκαμο η οποία αριθμεί κάτι παραπάνω από 120.000 κατοίκους. Συνολικά υπολογίζεται πως 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό δηλαδή περίπου 43.000 άνθρωποι.

Πόσες από αυτές τις μολύνσεις προήρθαν από τον αγώνα ανάμεσα στην Αταλάντα και την Βαλένθια; Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 3.402 άτομα από το Μπέργκαμο που ήταν παρόντες στο Μιλάνο το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου και ένας στους πέντε εξ αυτών είπαν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ή εμφάνισαν συμπτώματα χωρίς να κάνουν το τεστ.

Αυτό σημαίνει η διασπορά του ιού εκείνο το βράδυ έφτασε περίπου στα 7.800 με 8.200 άτομα! Μεγάλο ρόλο στη διασπορά έπαιξε και η μετακίνηση των φιλάθλων αφού οι πλειοψηφία τους κινήθηκε με οργανωμένα λεωφορεία ή με αυτοκίνητο με φίλους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.