Χαρδαλιάς: Μας προβληματίζει η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την μεγάλη έξοδο των Αθηναίων, καθώς περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια των Αθηνών από την Πέμπτη.

Ειδικότερα,  αμέσως μετά την ενημέρωση της Παρασκευής, «μας ανησυχεί η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι όταν φθάσουν στον προορισμό τους, θα εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και να μην συγχρωτιστούν με άλλους ανθρώπους παρά μόνο με την οικογένεια τους».

Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής Μαγιορκίνης τόνισε επίσης πόσο σημαντικό είναι να μείνουν στο σπίτι τους όσοι ταξίδεψαν προκειμένου να μην μεταδώσουν τον ιό.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πολιτική Προστασία, οι Αθηναίοι επέλεξαν κοντινούς προορισμούς.

Στην ενημέρωση επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα είναι σαρωτικοί και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ουρές στα διόδια

Λίγες ώρες προτού τεθεί σε ισχύ το καθολικό lockdown στη χώρα, πολλοί είναι αυτοί που «τρέχουν» να φύγουν από την Αττική και να περάσουν τις τρεις αυτές εβδομάδες σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Από την Πέμπτη συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν εξέλθει από την πόλη 60.279 οχήματα. Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Πέμπτης (6:00) έως και την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής εξήλθαν από την Αττική 47.731 οχήματα.

Συγκεκριμένα, από τα διόδια Ελευσίνας (ΝΕΟΑΚ) εξήλθαν 23.101 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών (ΝΕΟΑΛ) 24.630 οχήματα.

Μετά τις 6:00 σήμερα έως και τις 9:00 εξήλθαν άλλα 12.548:

Από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών – Κορίνθου (ΝΕΟΑΚ-διόδια Ελευσίνας) εξήλθαν 5.388 οχήματα και από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών – Λαμίας (ΝΕΟΑΛ-διόδια Αφιδνών) εξήλθαν 7.160 οχήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.