Σήμερα ανακοινώνεται αν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι ανακοινώσεις που προαναγγέλθηκαν ότι θα γίνονταν από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως χθες στις έξι για το κλείσιμο ή όχι των Δημοτικών Σχολείων τελικά δεν έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της αναβολής αυτής η οποία μετατέθηκε για σήμερα Σάββατο ήταν το γεγονός ότι έως τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη των ειδικών λοιμωξιολόγων γιατί υπήρχαν διαφωνίες.

Και είναι ίσως η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο έντονα η διαφωνία μεταξύ των ειδικών και κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εκ των ειδικών είναι υπέρ της λήψης πιο αυστηρών μέτρων κάτι το οποίο φαίνεται να μην είναι έτοιμη να το δεχτεί η κυβέρνηση.

Τι σενάρια εξετάζονται
Το πρωί της Παρασκευής πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση που υπήρχε ήταν να κλείσουν σε πρώτη φάση όλα τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη που επιδημιολογικά είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ελλάδας έτσι ώστε να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων.

Λίγες ώρες αργότερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο σχολείων (δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και βρεφονηπιακών σταθμών) σε όλη την Ελλάδα.

Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Όπως και να έχει πάντως από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα έχει προκληθεί αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει από την Δευτέρα και αν τελικά θα υπάρχει ο χρόνος να υλοποιηθούν τα νέα μέτρα τα οποία εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν αύριο, όπως ειπώθηκε στην αρχή της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.