«Αρρώστησαν οι σκλάβοι; Εκτελέστε τους»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστήμιο Πατρών), ανήρτησε στο fb μια ιδιαίτερη παρέμβαση των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ζώων, που αξίζει να διαβαστεί:

ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ; ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Εκτελούμε εν πρώτοις 2.500 μινκ γιατί κάποια από αυτά νοσούν από τον Covid-19. Και βλέπουμε…

Μας έπιασε η φούρια του πανικού και δεν ξέρουμε προς τα που πάμε.

Επιδοτούμε και ξανα-επιδοτούμε, και πρόσφατα μάλιστα με 3.000.000,00 ευρώ τον κλάδο της γούνας ελπίζοντας σε μία νεκρανάσταση που δεν έρχεται, παρότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης κι Ανασυγκρότησης έχει αποφασίσει ήδη από τον Απρίλιο του 2019, την κατάργηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τον κλάδο αυτό, «Environmental and Social Policy, Appendix 1: EBRD Environmental and Social Exclusion List”.

Προσπερνάμε χωρίς αιδώ το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που θεωρεί κατακριτέα αυτή την οικονομική δραστηριότητα και αιτείται την άμεση κατάργησή της.

(Συγκεκριμένα έχει παραδοθεί στον τέως Πρωθυπουργό η δημοσκόπηση που έγινε από τη METRON ANALYSIS για λογαριασμό της ΜΚΟ VeGaia και 8 στους 10 Έλληνες πολίτες λένε ΟΧΙ στην παραγωγή γούνας και στην επιδότηση των γουνεμπόρων), αλλά δεν πειράζει. 

Αδιαφορούμε για τις ραγδαίες ανά τον κόσμο εξελίξεις. Γνωρίζουμε ότι σε 16 χώρες έχουν καταργήσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ή βρίσκονται σε σταδιακή κατάργηση, ενώ σε άλλες κατατίθενται νομοσχέδια απαγόρευσης εκτροφής, ενώ στην πολιτεία της Καλιφόρνια έχει απαγορευτεί η παραγωγή και πώληση γούνινων προϊόντων από όλα τα είδη ζώων με εφαρμογή από το 2023, και ενώ ακόμα και στον κόσμο της μόδας η φυσική γούνα απορρίπτεται πλέον ως κατακριτέο ένδυμα, από μεγάλους οίκους μόδας, αλλά δεν πειράζει.

Κάπου θα βρούμε να τα πουλήσουμε. Άλλωστε η Ελλάδα χωματερή της Ευρώπης δεν είναι?

Επί πλέον εδώ και κάτι χρόνια ακροβατούμε ανάμεσα στις μολύνσεις που προκαλούν στο περιβάλλον εκτροφεία και γουνοποιητικές επιχειρήσεις, και στον κίνδυνο που θέτουν αυτές οι επιχειρήσεις τη δημόσια υγεία ενώ περιστατικά μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην Καστοριά στο χωριό Δισπηλιό, στην πηγή της περιοχής Αρμενοχωρίου στο Άργος Ορεστικό και στην πηγή «Μπέης Μπουνάρ», βγαίνουν στη δημοσιότητα. Μπαίνουν και κάτι μικροπρόστιμα, αλλά δεν πειράζει.

Αντιμετωπίζουμε έμβια συναισθανόμενα όντα, άγρια ζώα , ως να υπάρχουν μόνο για να θυσιαστούν με σκοπό το κέρδος, ως προϊόντα, ως αναλώσιμα, αλλά δεν πειράζει. 

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

 Οι κοινωνίες αλλάζουν, ενημερώνονται, δεν δέχονται το στρουθοκαμηλισμό, απαιτούν αλήθεια και πρόοδο.

Δεν αποδεχόμαστε την εμμονή σε μια νοσηρή παράδοση που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το βασανισμό και το έγκλημα.

Συνεπώς Ζητάμε  

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την τελευταία επιδότηση των 3.000.000,00 ευρώ
  • Την επιβολή προστίμων για τις όποιες δραστηριότητες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αντί οποιασδήποτε άλλης προγραμματισμένης επιδότησης για τη δήθεν καταστροφή .
  • Το οριστικό τέλος στις μαζικές δολοφονίες και την ιατρική φροντίδα των ζώων μέχρι την ομαλή επανατοποθέτησή τους, εκεί όπου ανήκουν – στο περιβάλλον τους και μόνο – βασισμένη σε επιστημονικό πλάνο, ΤΩΡΑ.
  • Το άμεσο πέρασμα στην κατάργηση του κλάδου.
  • Τη δημιουργία κατάλληλων στρατηγικών που θα δημιουργήσουν άλλες οικονομικές δραστηριότητες, , και με τις επιδοτήσεις να υποστηρίζουν τους πληγέντες εργαζομένους και τη μελέτη για ανάπτυξη των περιοχών που θα αποτελούν ηθικές λύσεις, πολιτισμένες, με σεβασμό προς τα ζώα και το περιβάλλον.

Όσα ζώα κι αν σκοτώσετε σήμερα, θα πρέπει να ξέρετε πως όσο συνεχίζετε την εγκληματική χρήση και εκμετάλλευσή τους, συνεχίζετε να κινδυνεύετε και να θέτετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αδιαλείπτως.

Και τέλος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ποια μέτρα πήρατε για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου, και για την προστασία έστω των εργαζομένων, πριν φτάσετε σ’ αυτό το τραγικό σημείο? Γιατί έχετε δεχτεί επισημάνσεις από οργανώσεις με το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας, τις οποίες και προσπεράσατε.

Και στο σημείο αυτό χωράει ειδική έρευνα με τις συνέπειες που αναλογούν.

ANIMAL RIGHTS RUNNERS

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.