Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Βιολογικού: Να φύγουν τα ΜΑΤ από το κέντρο

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Βιολογικού:

“Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής στο κέντρο της Πάτρας. Σήμερα γύρω στις 12μησι και ενώ φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονταν στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος δίνοντας ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στη δολοφονική πολιτική της Κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων με όλα τα μέτρα προστασίας, δυνάμεις των ΜΑΤ προσέγγισαν το χώρο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονταν στο χώρο βγήκαν στο δρόμο με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι δυνάμεις καταστολής επέλεξαν να διασπάσουν το μπλοκ, εγκλωβίζοντας δεκάδες αγωνιστές στο χώρο του Παραρτήματος. Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μας περικύκλωσαν, μας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο. Μετά από πολλή ώρα μας άφησαν ελεύθερους. Οι συνάδελφοι μας, όμως, βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο Παράρτημα. ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! · ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”