Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρήσεις περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η προηγούμενη καραντίνα μάς βρήκε απροετοίμαστες. Τα πάντα έκλεισαν ξαφνικά χωρίς να προλάβουμε να διευθετήσουμε τις τελευταίες υποχρεώσεις μας. Μέσα σε αυτές ήταν και τα καθιερωμένα ραντεβού ομορφιάς, όπως τα νύχια και τα μαλλιά μας. Ραντεβού στα κομμωτήρια και τα nail bars δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα πολλά κορίτσια να αναγκαστούν να πειραματιστούν… με την ομορφιά τους.

Κάπως έτσι, πολλές δοκίμασαν να βάψουν για πρώτη φορά μόνες τα μαλλιά τους. Μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία; Είμαστε σίγουρες πως τα κατάφερες, αλλά αυτήν τη στιγμή είμαστε εδώ για να σου χτυπήσουμε το καμπανάκι για κάτι άλλο. Για το πώς θα διατηρήσεις περισσότερο το χρώμα μαλλιών σου.

Αν έχεις ήδη βρει ραντεβού στο κομμωτήριο, είσαι από τις τυχερές. Αν, πάλι, όχι δεν πειράζει. Όπως και να έχει, μέσα σε αυτόν τον μήνα θα χρειαστεί να βάψεις τα μαλλιά σου, για να μη φτάσει η ρίζα… στο πάτωμα.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σου δώσουμε πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα σου φρέσκο, ζωντανό και λαμπερό. Τήρησε τα tips και στο τέλος… όλα θα πάνε καλά.

#1. Μη λούζεσαι με καυτό νερό. Ναι… το πολύ ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό και απολαυστικό. Ωστόσο, ανοίγει το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας, ξεθωριάζει το χρώμα και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα.

#2. Επίλεξε σαμπουάν και conditioner ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεις τον θύλακα της τρίχας, ενώ παράλληλα οι χρωστικές ουσίες της βαφής «αιχμαλωτίζονται» στην τρίχα με αποτέλεσμα το χρώμα να παραμένει λαμπερό και ζωντανό.

#3. Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου με μάσκες για βαμμένα μαλλιά. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα άπλωσε στις άκρες των μαλλιών μάσκα, άσε τη να δράσει για δέκα λεπτά και ξέπλυνε καλά – ιδανικά – με κρύο νερό. Τα μαλλιά θα διατηρήσουν το χρώμα, ενώ θα είναι κυριολεκτικά μεταξένια.

#4. Αν μόλις έκανες βαφή, μη λουστείς αμέσως. Καλό είναι να λουστείς σε δυο-τρεις μέρες, ώστε τα λέπια της τρίχας να έχουν προλάβει να κλείσουν και άρα το χρώμα να έχει σταθεροποιηθεί καλά πάνω στα μαλλιά σου.

#5. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα κατά της θερμότητας πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε θερμαντικό εργαλείο. Είτε θέλεις να ισιώσεις, είτε να δημιουργήσεις μπούκλες στα μαλλιά σου, άπλωσε ένα heat-protective προϊόν. Έτσι, προστατεύεις και την τρίχα σου, αλλά και το χρώμα της.

 

 

Πηγή: queen.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.