Αχαΐα: Αγωνία για την εστίαση – Να προστατευτεί από γενικό lockdown

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, ζητώντας απευθύνοντας έκκληση προς την μειοψηφία των καταστηματαρχών που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, βάζοντας έτσι σε δύσκολη θέση την εστίαση.

Μετά τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα και την δημοσίευση των σχετικών βίντεο από τα καταστήματα όπου διασκέδαζαν ο ένας πάνω στον άλλον δεκάδες νέοι, σήμανε συναγερμός στον χώρο των ιδιοκτητών των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής με συνεχείς εκκλήσεις προκειμένου οι λίγοι να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους πολλούς.

«Δεν έχουμε περιθώρια για να παίζουμε. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Αχαΐα είναι μικρές η πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αν συμβεί lock down δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Κάνω έκκληση προς όλους τους συναδέλφους να τηρούν τα μέτρα αυστηρά για να μείνει η αγορά ανοικτή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και πρόσθεσε πως θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας όσοι επιχειρηματίες παρανομούν να μην έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τις κρατικές ενισχύσεις και επιδοτησεις.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ πιο δύσκολη από το πρώτο στάδιο της πανδημίας. Η κόπωση που υπάρχει δεν πρέπει να μας κρατήσει μακριά από την αυστηρή τήρηση των μέτρων. Θελουμε να μη χρειαστούν περισσότεροι συμπολίτες μας να νοσηλευτούν. Πρόσφατα βρέθηκα στα Γιάννενα και είδα την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Είναι μια απογοήτευση να τα βλέπεις όλα κλειστά, απογοήτευση που είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Μπορούμε να κρατηθούμε μακριά από τέτοιες καταστάσεις, μόνο αν υπάρχει αυστηρά τήρηση των μέτρων. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες: Είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Δε χρειάζεται κανεις να αποκρύπτει τυχόν περιστατικά. Είμαστε στο πλευρό όλων για οτιδήποτε χρειαστεί, εάν συμβεί κάτι. Είναι προτιμότερο να κλείσει ένα μαγαζί για λίγες ημέρες και να ελεγχθεί το προσωπικό του, παρα να λειτουργήσει έχοντας κρούσματα γιατί έτσι βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η κατάσταση στην Αχαια, πρέπει να παραμείνει έτσι, με την αγορά να λειτουργεί και αυτό γίνεται μόνο με την εφαρμογή μέτρων. Αν τα πράγματα ξεφύγουν τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε νέο lock down με τις συνέπειες στην οικονομία να είναι οδυνηρές».

«Είμαστε στο σημείο μηδέν» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου.  Η Αχαΐα πρέπει πάση θυσία να μείνει εκτός της «ζώνης υψηλού κινδύνου» καθώς η οικονομία της δεν θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.