6η ΥΠΕ: Διαρκής και αποτελεσματικός ο σχεδιασμός κλινών ΜΕΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, σχετικά με τον σχεδιασμό ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αχαΐας, δίνει σήμερα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας που αφορούν στον σχεδιασμό ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Νομού και με απόλυτη συναίσθηση της  κρίσιμης κατάστασης, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

-Από την αρχή της πανδημίας ο αποκλειστικός στόχος του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ ήταν και είναι, η πλήρης κάλυψη των αναγκών του Συστήματος Υγείας σε κλίνες ΜΕΘ προκειμένου ούτε ένας συμπολίτης μας να μείνει ακάλυπτος.

-Σε αυτό το πλαίσιο η 6η ΥΠΕ βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση  προχωρώντας με υπευθυνότητα στον σχεδιασμό δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ, τηρώντας το σύνολο των προδιαγραφών που προβλέπονται για την ανάπτυξή τους, όπως εξοπλισμός και το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Για την εξέλιξη και την υλοποίησή του υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τους Διευθυντές ιατρούς των Νοσοκομείων όπου και υλοποιείται το σχέδιο, προκειμένου να εφαρμοστεί γρήγορα, αποτελεσματικά και με επιστημονική ορθότητα.

-Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά όπως πράξαμε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας οφείλουμε να προηγηθούμε προκειμένου το Σύστημα Υγείας να διαθέτει διαρκή διαθεσιμότητα ανάλογα με την εξέλιξή της.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με διαρκή στόχο να μην μείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συμπολίτης μας χωρίς την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων μας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ανάπτυξης κλινών είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, διαρκής και αποτελεσματικός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.