Ζωή χωρίς φόβο, ζωή στο φως…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο καθηγητής Υγιεινής του πανεπιστημίου της Πάτρας Απόστολος Βανταράκης, έγραψε ένα ιδιίτερο σχόλιο στο fb για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής:

«Όσοι δουλεύουν φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους. Όσοι δεν δουλεύουν φοβούνται ότι δεν θα βρουν ποτέ δουλειά. Όποιος δεν φοβάται την πείνα φοβάται το φαγητό. Οι οδηγοί αυτοκινήτων φοβούνται να περπατήσουν και οι πεζοί φοβούνται μην τους πατήσουν τα αυτοκίνητα. Η δημοκρατία φοβάται να θυμηθεί και η γλώσσα φοβάται να μιλήσει. Οι πολίτες φοβούνται τους στρατιωτικούς, οι στρατιωτικοί φοβούνται την έλλειψη όπλων, τα όπλα φοβούνται την έλλειψη πολέμων. Είναι τα χρόνια του φόβου. Φοβάται η γυναίκα τη βία του άντρα και ο άντρας την άφοβη γυναίκα. Φόβος των κλεφτών, φόβος της αστυνομίας. Φόβος της πόρτας χωρίς κλειδαριά, του χρόνου χωρίς ρολόγια, του παιδιού χωρίς τηλεόραση, φόβος της νύχτας χωρίς υπνωτικά χάπια και φόβος της ημέρας χωρίς διεγερτικά χάπια. Φόβος του πλήθους, φόβος της μοναξιάς, φόβος για όσα έγιναν και για όσα μπορεί να γίνουν, φόβος του θανάτου, φόβος της ζωής.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ένας κόσμος ανάποδα, εκδ Πάπυρος».
Ζωή με ποιότητα, ζωή χωρίς φόβο, ζωή στο φως και όχι στο σκοτάδι και το μαύρο…ένα βήμα μπροστά προς το φως έγινε σήμερα. Ακόμα και αν η υποκρισία καλύπτει πολλά, τέτοια βήματα έχουμε ανάγκη να γίνονται….
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.