Υπουργείο Υγείας-Μαγιορκίνης: Επιθετική αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων κορωνοϊού, εκ των οποίων 112 οφείλονται σε γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο καθηγητής ανέφερε πως από τα νέα κρούσματα, 295 βρέθηκαν στην Αττική, 291 στη Θεσσαλονίκη, 75 στη Ροδόπη, 75 στις Σέρρες και 47 στη Λάρισα. Πριν αναφερθεί στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η Γαλλία πλήττεται βαρύτατα με περισσότερες από 50.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Επιπλέον, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το ποσοστό των θετικών τεστ στην Ελβετία ανέρχεται πλέον στο 29%.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η πανδημία του κορωνοϊού εκτινάχθηκε από τις 400 διαγνώσεις την περασμένη εβδομάδα σε πάνω από 700, με σαφείς ενδείξεις επέκτασης, ενώ έκανε λόγο για επιθετική αύξηση της επιδημίας προ των πυλών. Όπως είπε, ταχύτερες είναι οι διαδόσεις του ιού εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό.

Παραμένουν ψηλά οι διαγνώσεις κορωνοϊού στους νέους
Αναφερόμενος στις ηλικιακές ομάδες, ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε πως οι νέοι 19 με 39 συνεχίζουν να μολύνονται με υψηλότερους ρυθμούς. Για την ώρα, όπως είπε η ηλικιακή ομάδα 40-65 κινείται στη μισή επίπτωση από τους 19-39.

Όπως είπε, το βεβαρυμένο επιδημιολογικό προφίλ συμπίπτει με την αύξηση μετάδοσης εξαιτίας της αλλαγής του καιρού, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους για.

Την ίδια ώρα, ο επταήμερος ρυθμός νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα παραμένει μεταξύ 9 και 10, με την διάμεση ηλικία των θανόντων να παραμένει τα 79 έτη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.