Βίντεο: Ισχυρότατος κρότος στο Παρίσι διέκοψε ακόμη και αγώνα τένις!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters για ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το Παρίσι, με βάση αναφορές από πολίτες, προκάλεσε κύμα αγωνίας και έγινε τίτλος μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της Τετάρτης (30 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σε επείγον τηλεγράφημα το πρακτορείο «η έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη», ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κτίρια ταρακουνήθηκαν σε κεντρικές περιοχές καθώς και σε κοντινά προάστια.

Παράλληλα διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές καπνού ή πυρκαγιάς.

Η αλήθεια, ωστόσο, αποκαλύφθηκε άμεσα από την Γαλλική Αστυνομία που έσπευσε να αναρτήσει στο Τwitter διευκρίνιση, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ήχο που προκάλεσε αεροπλάνο (τζετ) όταν έσπασε το φράγμα του ήχου.

Και κάπως έτσι έληξε ο συναγερμός…

Αργότερα, μάλιστα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Ο ήχος του Rafale ακούστηκε σαν μεγάλη έκρηξη λίγο πριν από το μεσημέρι σε ολόκληρη την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας και προκάλεσε ανησυχία και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τένις μεταξύ του Στάνισλας Βαβρίνκα εναντίον του Ντομινίκ Κέπφερ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.