Βίντεο: Επική γκάφα του BBC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε γκάφα υπέπεσε το BBC International καθώς μπέρδεψε τις επετείους σε Βόρεια Κορέα και Ταϊβάν και έδειξε πλάνα από λάθος παρέλαση. 

Χθες, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε τεράστια παρέλαση στη βορεοκορεατική πρωτεύουσα, με αφορμή την επέτειο από τον έναν αιώνα ίδρυσης του Εργατικού Κόμματος.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα τιμά την Εθνική της εορτή και η Ταϊβάν κατά την οποία γιορτάζεται την Εξέγερση τού 1911 της Wuchang που οδήγησε στην ανατροπή της δυναστείας Τσινγκ και την ίδρυση της Ταϊβάν ή Δημοκρατίας της Κίνας (ROC).

Κάπως έτσι, λοιπόν, το βρετανικό μέσο μπέρδεψε τις επετείους και προέβαλε πλάνα που δεν αντιστοιχούσαν στη χώρα για την οποία μιλούσε το ρεπορτάζ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το ρεπορτάζ έδειχνε την παρέλαση στη Βόρεια Κορέα, στην οθόνη προβάλλονταν εικόνες από την παρέλαση στην Ταϊβάν που πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό Γραφείο στην Ταϊπέι.

Και παρότι στα πλάνα ήταν εμφανής η παρουσία του εθνικού συμβόλου της χώρας, καθώς και οι Ταϊβανέζικες στολές των στρατιωτών και τα κτήρια της Ταϊπέι, το BBC είχε το «σουπερ» «Ζωντανά από την Πιονγιάνγκ» στην οθόνη.

Κάποιοι από τους χρήστες των social media διαπίστωσαν την αστοχία και επέκριναν το BBC για το μπέρδεμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.