Στο ΣτΕ προσφεύγουν ξανά συνταξιούχοι για τα αναδρομικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτηση ακύρωσης της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Εργασίας, που δεν προβλέπει επιστροφή μνημονιακών περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και ακόμα τρία σωματεία.

Ζητούν από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου την ακύρωση της υπ΄ αρ. Φ.11321/35005/1528 14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας, καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.

Στην αίτησή τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί κατά τα μνημονιακά χρόνια, που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση, υποστηρίζουν ότι παραβιάζει το δεδικασμένο των υπ΄ αριθμ. 2287-2288/2015 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και επισημαίνουν ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί «να θεσπίζει απόσβεση αναγνωρισμένων απαιτήσεων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.