Στο νοσοκομείο 21 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο με τα 32 κρούσματα στην Αθήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η μεταφορά 21 ηλικιωμένων από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού. Άνθρωποι σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρονται σε Ευαγγελισμό και Σισμανόγλειο.

Η αποκάλυψη πως το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει εστία κορονοϊού έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 32 κρούσματα, εκ των οποίων οι 21 είναι ηλικιωμένοι τρόφιμοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν έκρυψε την οργή του για την εξέλιξη. Η προσοχή για τα γηροκομεία και τις άλλες δομές ήταν από τις πρώτες συμβουλές που είχε δώσει ο ίδιος άλλωστε.

“Υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. “Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε”, τόνισε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.